دوربین مدار بسته IP (دوربین تحت شبکه) چیست؟

امروزه استفاده از تجهیزات امنیتی و نظارتی برای مجموعه های صنعتی و منازل مسکونی به یک نیاز اساسی تبدیل شده است. نظارت ۲۴ ساعته و آنلاین بر محیط زندگی یا محل کار یک اصل راهبردی در مدیریت مجموعه شما محسوب می شود. از این جهت دوربین های مداربسته که در محیط مورد نظر شما نصب می گردند باید دارای قابلیت اتصال به شبکه باشند تا شما بتوانید با استفاده از تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی به راحتی تصاویر دوربین های مداربسته را به صورت لحظه ای و آنلاین در اختیار داشته باشید.

در سال ۱۹۹۶ از تکنولوژی دوربین IP یا Internet Protocol با قابلیت تصویربرداری با کیفیت بالا تحت شبکه رونمایی شد. در دوربین های مداربسته IP با توجه به تحت شبکه بودن به راحتی می توان تصاویر را با اینترنت انتقال داد. کیفیت دوربین های ای پی از ۱ تا ۳۰ مگاپیکسل با رزولوشن ۷۲۰P و ۱۰۸۰P متغییر می باشند.

به علت استفاده از فناوری های نوین دیجیتال در ساخت دوربین های مداربسته IP، این دوربین ها می توانند ابتدا تصاویر را بر روی حافظه خود پردازش نمایند و سپس برای ذخیره سازی طولانی مدت به هارد دستگاه ضبط تصاویر NVR ارسال نمایند. با توجه به سرعت بالا در پردازش اطلاعات دوربین های IP، می توان این دوربین ها را به سنسور های مختلفی مانند حسگر های حساس به حرکت، حسگر های حساس به گرما، سنسور پلاک خوان و غیره مجهز نمود. همچنین می توان با انجام تنظیمات نرم افزاری در دستگاه NVR، تصاویر فیلمبرداری شده را که فاقد اهمیت هستند، به طور خودکار توسط دوربین حدف نمود تا از پر شدن حافظه دستگاه جلوگیری شود.

تفاوت دوربین مداربسته IP با دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟

دوربین مداربسته آنالوگ که نسخه قدیمی تر دوربین های مداربسته می باشد، نسبت به دوربین های تحت شبکه IP دارای کیفیت فیلمبرداری پائین تری هستند. همچنین دوربین مداربسته IP قابلیت اتصال به شبکه را دارد، در حالی که دوربین های آنالوگ از این قابلیت محروم هستند. دستگاه ضبط تصاویر یا Digital Video Recording (DVR) مخصوص دوربین های مداربسته آنالوگ، و دستگاه ضبط تصاویر دوربین های تحت شبکه یا Network Video Recording (NVR) نام دارد. دوربین های آنالوگ به وسیله کابل کواکسیال به دستگاه DVR متصل می شود. دوربین های IP با استفاده از کابل شبکه (LAN) به دستگاه NVR متصل خواهد شد.

اتصالات دوربین مداربسته IP

دوربین مداربسته IP با استفاده از کابل شبکه به دستگاه ضبط تصاویر NVR متصل خواهد شد. در صورت استفاده از مبدل POE شما می توانید بدون نیاز به منبع تغذیه (آداپتور) برق رسانی به دوربین مداربسته را انجام دهید. این امر موجب کاهش هزینه های جانبی سیم کشی برق خواهد شد.

کیفیت دوربین مداربسته تحت شبکه

استفاده از تکنولوژی روز دنیا در ساخت دوربین های مداربسته IP، باعث بهبود چشمگیر کیفیت فیلم برداری دوربین مداربسته IP تا ۳۰ مگاپیکسل و رزولوشن تصویر دوربین های مداربسته  تحت شبکه ۴K می باشد.

نصب دوربین مداربسته تحت شبکه IP

نصب دوربین مداربسته IP برخلاف تصورات عموم، بسیار آسان تر از دوربین های آنالوگ می باشد. در دوربین های IP، شما می توانید با کابل شبکه دوربین خود را به آسانی به دستگاه ضبط تصاویر NVR متصل نمائید. دستگاه NVR وظیفه ذخیره سازی اطلاعات، کنترل دوربین ها و انجام تنظیمات نرم افزاری دوربین های IP را بر عهده دارد. برای برق رسانی به دوربین های مداربسته IP شما می توانید با نصب مبدل POE بر روی کابل شبکه به طور غیر مستقیم بدون احتیاج به سیم کشی برق دوربین مداربسته خود را تغذیه نمائید.

انواع دوربین مداربسته IP

دوربین های مداربسته تحت شبکه به چهار گروه تقسیم می شوند:

  • دوربین مداربسته تحت شبکه دام (Dome)

دوربین های مداربسته دام، دوربین های گنبدی شکلی هستند که معمولا بر روی سقف ها و سه کنج دیوار ها نصب می شوند. دوربین دام به علت در اختیار داشتن ابعاد کوچک و زاویه دید گسترده می تواند بدون جلب توجه به راحتی فضای مورد نظر شما زیر نظر داشته باشد.

 

  • دوربین مداربسته تحت شبکه اسپید دام (Speed Dome)

دوربین مداربسته اسپید دام در واقع نسخه پیشرفته تر دوربین دام بشمار می آید که می تواند با استفاده از موتورهایی که در اختیار دارد آزادانه در جهت های دلخواه شما گردش کند و با بزرگنمایی تا ۱۲ برابر حد معمول از منطقه مورد نظر شما بدون حتی یک نقطه کور فیلمبرداری نماید. دوربین های اسپید دام تحت شبکه بر خلاف نسخه های قدیمی آنالوگ نیازی به کابل های انتقال سیگنال ندارند و تنها با استفاده از همان کابل شبکه متصل شده به دستگاه NVR می توان جهت فیلم برداری دوربین اسپید دام را تغییر داد.

 

  • دوربین مداربسته تحت شبکه بولت (Bullet)

دوربین بولت که ظاهری استوانه ای شکل دارد برای استفاده در فضاهای باز و بیرونی و مناسب است. نصب دوربین بولت بر روی دیوار ها، میله ها، و پایه ها انجام می پذیرد. بهتر است در صورت استفاده از دوربین بولت بر روی آن یک روپوش فلزی نصب شود تا از آسیب و خرابی مصون بماند.

 

  • دوربین مداربسته تحت شبکه باکس (Box)

دوربین های باکس به خاطر ظاهرشان به دوربین های جعبه ای مشهور هستند. دوربین مداربسته باکس به علت نداشتن لنز عمدتا زمانی استفاده می شود که مشتری نیاز به یک دوربین ویژه با قابلیت های اختصاصی داشته باشد. بر روی دوربین های جعبه ای می توان انواع لنز دید در شب، مادون قرمز، حساس به گرما و غیره با توجه به نیاز کاربر نصب نمود.

مزایای دوربین های تحت شبکه IP

  • دسترسی به کیفیت های ۷۲۰P و ۱۰۸۰P
  • انتقال تصاویر بر روی شبکه
  • سرعت بالای انتقال تصاویر
  • نصب و راه اندازی سریع
  • انتقال تصویر روی کابل شبکه

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیـدترین محصولات

ارتباط از طریق واتساپ